TRETIA MEDAILA: Družstvo trapistiek získalo striebro

26.07.2015 Celý región

Pragersko 26. júla (TASR) - Slovenská výprava získala na ME v Pragersku v streľbe z guľových a brokových zbraní tretiu medailu. Druhé striebro vybojovalo družstvo trapistiek v zložení Jana Mezeiová, Zuzana Rehák-Štefečeková a Lucia Boorová, ktoré v nedeľňajších pretekoch dosiahlo nástrel 210. Za víťaznými Taliankami zaostalo len o jediný bod. V doterajšom priebehu ME sa zo zlata tešil ženský tím skeetarok a následne zo striebra v súťaži jednotlivkýň Danka Barteková.

Ďalšie cenné kovy vrátane jedinej olympijskej miestenky do Ria de Janeiro môžu ešte v nedeľu získať Mezeiová s Rehák-Štefečekovou. Mezeiová ovládla kvalifikáciu nástrelom 72 a na kontinentálnom šampionáte postúpila v elitnej kategórii druhýkrát do semifinále. Pri prvej účasti v ňom obsadila pred dvomi rokmi na ME v Suhle 6. priečku. Zverenka trénera Branislava Slamku trafila v prvej sérii 23 terčov, v ďalších dvoch však svoj výkon o jedného rozprášeného holuba zlepšila a po stopercentnej muške v tretej položke sa usadila na čele poradia.

Úspešnú kvalifikáciu má za sebou aj Rehák-Štefečeková. Skúsená trapistka po výsledku 71 zvládla rozstrel o tri postupové miestenky a napokon obsadila 6. priečku. Preteky začala čistou prvou položkou s 25 trafenými terčami, no v ďalších dvoch spravila dovedna štyri chyby. V semifinále sa vďaka úspešnému K.O. napokon predstaví.

trap žien - kvalifikácia:

1. Jana MEZEIOVÁ (SR) 72, 2. Beatriz Martinezová (Šp.) 72, 3. Delphine Reauová (Fr.) 72, 4. Jekaterina Rabajová (Rus.) 71, 5. Jessica Rossiová (Tal.) 71, 6. Zuzana REHÁK-ŠTEFEČEKOVÁ (SR) 71 ... 19. Lucia BOOROVÁ (SR) 67
družstvá: 1. Taliansko 211, 2. SLOVENSKO 210, 3. Francúzsko 210
 

Vyberte región